Horia Țigănuș

Am venit pe lume în Brașov, în anul în care alții se străduiau să ajungă pe Lună… Și încă pretind că nu am înțeles “mersul lumii”.

Am reluat pictura acum mai mulți ani … dupa ce am absolvit Academia de Arte, în 1997. Le sunt recunoscător, însă, unor Prieteni care m-au împins, în sus, “pe scări”. Am avut câteva expoziții. În timpul facultății eram luați mai în serios și puteam expune în galerii de artă. Noi am rămas să lucrăm chiar dacă spațiile acestea se transformau, pe rând, în magazine “second hand” sau bănci. Am primit cu bucurie și mândrie invitația de a expune, de câteva ori, la “Galeria albastră” și așa … n-am mai plecat.

Multe lucrări ale mele sunt “expuse” în fiecare zi, pe două continente, în colecții particulare.
Într-o lume ca asta… am închipuit un ansamblu de lucrări numit “În semnul Crucii”. Apoi au venit altele și altele, dar tot cu ochii… în sus, le-am făcut. Proiectul cel mai “bine primit”, până acum, a fost “O mână de Țară” (2018).

Am făcut instalație, sculptură, ceramica, ulei, acuarelă … și o să mai fac. Nici macar nu vreau să mă așez într-o anume categorie. Încerc și eu, ca voi, să facem ceva plăcut lui Dumnezeu. Am curaj, da ! … Odată, la slujbă, am văzut o femeie care-și făcea cruce cu mâna stângă… pentru că doar pe aia o avea.